Så väljer du rätt värmepump

Att välja den rätta värmepumpen är inte alltid det lättaste och det kan vara lite knepigt att veta vilken sorts pump man behöver. Det gäller i första hand att komma fram till vilken variant av pump som bäst passar både dig och ditt hus. Om du exempelvis har ett hus med vattenradiatorer är det i regel bäst med en lösning där värmepumpen värmer både vattnet för värme och kranvattnet.

Nästa fråga du måste fundera över är vilken form av solenergi som är mest kostnadseffektiv att utnyttja. Den i luften, den i marken eller den berget?

Lär dig mer om de olika värmepumparna

Här nedanför kan du läsa lite kort om de olika sorters värmepumpar som vi erbjuder. Om det fortfarande känns svårt med ditt val behöver du inte oroa dig! Vi erbjuder helhetslösningar och hjälper dig med just dina specifika behov.

Luft/luft-värmepumpar

Med en luft/luft-värmepump kan du spara upp till hälften av din uppvärmningskostnad. Rent tekniskt fungerar en luft-värmepump som ett kylskåp fast tvärtom.

Den tar vara på värmeenergin i uteluften och med hjälp av köldmedier transporteras värmen in i huset. En fläkt ser sedan till att värmen sprids ut i hela huset.

En Luft/luft-värmepump rekommenderar vi främst som ett komplement tillsammans med annan värmekälla.

Luft/vatten-värmepumpar

En helhetslösning för ditt hem får du med en Luft/Vatten-värmepump. Pumpen hämtar in luft utifrån som sedan värms upp och förs vidare in i varmvattenelement och golvvärmeslingor.

Fördelen med en Luft/Vatten-lösning att man dessutom får med varmvatten för hushållets vattenkranar.

Bergvärmepumpar

Bergvärme eller Vätska/Vatten som det också kallas fungerar genom att värmepumpen hämtar upp värme från berggrunden som sedan pumpas ut till dina värmeledningar i huset.

En stor fördel är att den kan tillföra varmvatten till hushållet. Med en bergvärmepump behövs inga kompletterande värmekällor.

Aircondition / Luftkonditionering

Vi erbjuder aircondition till såväl privatpersoner som företag. Vi har allt från stora och avancerade anläggningar till mindre och kompletterande lösningar.

Vi har exempelvis hjälpt privatpersoner att kyla ned sina varma övervåningar, men vi har också satt in kylanläggningar i större butiker.  Beställer du av oss ingår installation, service och 5 års garanti till privatpersoner. 

Täck in hela ditt uppvärmningsbehov

När du väljer att värma ditt hus med hjälp av en värmepump så innebär det ett effektivt utnyttjande av solenergi.

Solen har ju värmt luften, berget eller vattnet där värmepumpen hämtar värmen. Så oavsett variant så blir både du och miljön vinnare när du väljer att värma huset med hjälp av en värmepump.

Få en kostnadsfri rådgivning!

Vi på ENWELL Stockholm kommer alltid och inspekterar ditt hus kostnadsfritt innan olika typer av lösningar föreslås.

Detta för att vara säker på att vi hittar en lösning som tillgodoser just dina behov på bästa möjliga sätt. Vi tar självklart dina önskemål och tankar med i beräkningen! Vi är inte bundna av en viss värmepumpstillverkare utan föreslår alltid den lösning som vi tror passar dig bäst.