Toshiba luftvärmepumpar

Komfort i hemmet med Toshiba luftvärmepumpar

ENWELL Stockholm är återförsäljare av Toshiba luftvärmepumpar. Alla modeller har inbyggd luftkonditionering och använder den senaste tekniken med hög kvalitet för att minimera energiförbrukningen, samtidigt som de ger effektiv kyla och värme. Det gör att du får en behaglig inomhustemperatur hela året och sparar pengar på uppvärmningen.

Toshiba står för kvalitet

Toshiba grundades redan 1875 i Japan och är idag en av världens ledande tillverkare inom bland annat uppvärmning och inomhusklimat. Luft-luftvärmepumpar från Toshiba är tystgående och effektiva. Alla modellerna som vi säljer är tilldelade en god energimärkning, vilket minimerar uppvärmningskostnaden. Enheterna ger effektiv värme även när det är riktigt kallt utomhus.

En luft-luftvärmepump från Toshiba ger flera fördelar:

 • Hög verkningsgrad, låg energiförbrukning och miljövänlig
 • Användarvänlig – du styr temperaturen med ett knapptryck på fjärrkontrollen
 • Tilltalande design
 • Smarta funktioner som till exempel luftfiltrering och underhållsvärme
 • Innehåller det optimala köldmedlet R32 
 • Låg bullernivå – värmepumparna arbetar tyst
 • Ger air-condition under sommaren

Toshiba erbjuder flera olika modeller för att möta alla behov som kan finnas. Vi hjälper dig gärna att välja rätt modell av luftvärmepump, och med andra frågor som: 

 • Var i huset som luft-luftvärmepumpen ska monteras.
 • Vilka funktioner värmepumpen ska ha.
 • SCOP-värde på luftvärmepumpen. Ett högre värde betyder högre effekt.
 • Storlek på luftvärmepumpen. En alltför liten värmepump sett till husets yta slits snabbare ut eftersom den får överarbeta. Toshiba har modeller som passar allt från små sommarstugor till större hus och villor.

Toshiba använder så kallad inverterteknik i sina luftvärmepumpar. Det innebär att effekten automatiskt regleras efter värmebehovet och ger en jämn temperatur, samtidigt som energiförbrukningen minimeras.

Modellerna har fler smarta funktioner, beroende på vilka behov du har i huset. De kan till exempel se till att ge underhållsvärme i sommarstugan eller fritidshuset, vilket skyddar byggnaden från skador och sparar pengar. Det finns också funktioner som extra tyst läge, då fläkten roterar långsammare. Med ett WiFi-tillbehör kan du styra värmepumpen var du än befinner dig. Braskaminfunktionen sprider värmen från en öppen spis eller kamin.

Air-conditioning ingår i alla luft-luftvärmepumpar från Toshiba. Att vistas i en för varm inomhusmiljö är inte bara obehagligt utan kan också vara skadligt för hälsan. Luftkonditioneringsfunktionen gör att inomhustemperaturen håller sig till en behaglig nivå året runt. Du kan somna i ett svalt rum även när sommaren är som varmast, och reglerar enkelt hur svalt det ska vara i byggnaden.

Vårt utbud av Toshiba luftvärmepumpar

Samtliga modeller av luftvärmepumpar ger både värme och luftkonditionering till hemmet. Toshiba håller en hög energieffektivitet och mycket hög kvalitet på sina produkter, vilket vi som återförsäljare naturligtvis tycker är oerhört viktigt.

Du kan välja mellan golvmodell, väggmodell, eller multisplit vilket är en luftvärmepump med flera inomhusdelar. Här kan du läsa mer om de olika modellerna. Tveka inte att kontakta oss om du vill ha rådgivning.

Toshiba Daiseikai 9.5 – värme och kyla i toppklass

Luftvärmepumpen Toshiba Daiseikai 9 är i toppklass om en av de bästa värmepumparna du kan ha. Den värmer upp hemmet i utomhustemperaturer ner till 30 minusgrader. På sommaren blir den istället behaglig luftkonditionering.

Med energimärkning A+++ ger den maximalt med besparing på elförbrukningen. Daiseikai 9 finns i två storlekar, för ytor upp till 150 respektive 180 kvadratmeter. Trots kraftfullheten är bullernivån väldigt låg, bara 20dB i det tystaste läget.

En aktiv luftrenare med Plasma Ion Charger filtrerar dessutom luften från bakterier och allergener som damm och pollen.

Toshiba Shorai Edge

Shorai Edge liknar Shorai på många sätt men är steget vassare. Bland annat har den energimärkning A+++ för värme.

Shorai Edge luftvärmepump
Toshiba Shorai luftvärmepump

Toshiba Shorai – stilren, effektiv och energibesparande

Toshiba Shorai är den diskreta och eleganta värmepumpen. Trots dess kompakta design är den stark nog att värma upp ditt hus även när det är så klatt som 25 minusgrader och är alltså fullt tillförlitlig i vårt nordiska klimat.

Den finns i två storlekar, för hus upp till 150 respektive 180 kvadratmeter. Energimärkning A++ gör att hemmet kan spara på elförbrukningen. Den passa lika bra i små hus som villor eller i garaget.

Luftvärmepumpen Shorai startar automatiskt efter strömavbrott, kan styras via WiFi, har underhållsvärme för sommarstugan eller permanent boende när du reser bort, braskaminfunktion, och många fler funktioner.

Toshiba Seiya Nordic – energieffektivitet i litet format

Seiya Nordic är en nätt och stilren luftvärmepump som passar utmärkt för att värma upp till exempel sommarstugor, attefallshus, mindre villor, en över- eller undervåning, eller ett garage – även under vintern i temperaturer ner till 20 minusgrader.

Den är tystgående och energieffektiv i likhet med alla Toshiba luftvärmepumpar, med energimärkning A++ på värme och luftkonditionering.

Med en Seiya Nordic får du flera användbara funktioner, som manuell avfrostning, möjlighet till WiFi-styrning med tillbehör, ECO-funktion, extra tyst läge och Hi-power för extra snabb uppvärmning eller nedkylning.

Luftvärmepumpar
Luftvärmepumpar

Luftvärmepumpar - Golvmodeller

Toshiba Golvmodell Nordic passar bra när det inte finns väggutrymme och till exempel under ett fönster. Den finns i två modeller, för hus upp till 120 kvadratmeter och för hus upp till 140 kvadratmeter.

Båda kan anslutas till internet så att du kan styra temperaturen via mobiltelefonen (med tillbehör WiFi-modul). 

 • Funktion för att sprida värme från exempelvis en kamin eller öppen spis
 • Sparar på energiförbrukningen: Energimärkning A++ (värme) och A+++ (kyla)
 • Värmer upp golvet 
 • Tystgående och effektiv ner till 30 minusgrader
 • Kompakt och diskret design

Köp, installation och service av Toshiba luftvärmepump

Vid köp av en luftvärmepump från Klimatteknik Stockholm får du en helhetslösning med professionell installation och möjlighet till service. Monteringen utförs av certifierade installatörer och brukar vara klar på en dag. Du kan sedan börja använda värmepumpen direkt. Vi visar hur enkelt funktionerna styrs via fjärrkontroll, och mobil om du väljer till WiFi-modul. Kontakta oss idag för att få svar på dina frågor. Vi hjälper er att välja rätt lösning efter hemmets unika behov. 

Garantier 

Med en luftvärmepump från Toshiba får du en högkvalitativ, hållbar och pålitlig källa till värme och luftkonditionering. Produkterna har 5 års helgaranti.