Spara energi med en luftvärmepump i garaget

En vanlig lösning är att använda sig av ett vanliga direktverkande element för att värma garaget. Dessa är billiga i inköp men dyra i längden på grund av uppvärmningskostnaden.

En luftvärmepump är därför en betydligt bättre lösning för dig som vill ha underhållsvärme i garaget till ett rimligt pris. De är både energisnåla och fungerar riktigt bra i garage där luften kan cirkulera fritt i de öppna ytorna. En annan fördel med en garagepump är att de håller luftfuktigheten nere i garaget. På så sätt får du ökad användning av garaget när det gäller förvaring eller som hobbyrum.

Välj rätt luftvärmepump för garaget

Först och främst ska luftvärmepumpen klara att hålla underhållsvärme. Det innebär en inomhus temperatur på omkring 10 grader. Detta gör att du kan hålla igång pumpen även när du inte är där. På så sätt slipper du att behöva värma upp garaget ”från noll” då pumpen varit avstängd. En annan viktig sak att tänka på är att pumpen är anpassad för nordiskt klimat. Det innebär att den tål temperaturer ned till -20 grader.

Vi på Klimatteknik Stockholm rekommenderar följande pumpar för dig som behöver en bra värmepump till ditt garage. De klarar alla en underhållstemperatur runt 10 grader och har samtidigt bra verkningsgrader.

  • Ska klara underhållsvärme runt cirka 10 grader.
  • Bör vara nordenanpassad för att klara ned till -20 grader.
  • Hjälper dig att hålla fukten borta.

Rekommenderade luftvärmepumpar för garaget

Panasonic CZ9SKE

cs_cz9-12ske

Panasonic CE9SKE passar mycket bra för garage, fritidshus eller attefallshus. Har nya köldmediet R32. Bygger på ett revolutionerande joniseringssystem som effektivt renar din luft.

Läs mer om Panasonic CE9SKE

Panasonic TZ9SKE

cs_tz9-18ske

Panasonic TZ9SKE utvinner effektivt energi ur kalluften och ger dig en prisvärd uppvärmning. Passar garage och källare.

Läs mer om Panasonic TZ9SKE

Panasonic NZ9SKE

Undvik frys- och frostskador i garaget med Panasonic NZ9SKE. Har nya kölmediet R32 och klarar ned till -35°C Värmepumpen går att fjärrstyra(tillval)och har många smarta funktioner.

Läs mer om Panasonic NE9SKE

Mitsubishi SF25Mitsibishi Electric SF25 VEH 455

Mitsubishi Electric SF25 VEH 455 startar om sig själv vid strömavbrott och kan ställas in efter när du normalt är hemma eller inte.